040-2516099 info@aige.nl

Behandeling

Qua behandeling heeft AIGE een door de jaren heen uitgepuurd aantal therapeutische mogelijkheden geselecteerd, die elkaar dekken en overlappen. Na de algemene diagnose wordt met de patiënt het behandelplan voorgesteld en doorgesproken.

Homeopathie

Is in principe het uitgangspunt van de behandeling. Met homeopathie wordt de totaliteit van de symptomen behandeld. Tevens bestaat er de mogelijkheid om met homeopathie bijwerkingen van actueel ingezette reguliere medicatie te verlichten, zoals bv vaccinaties, antibiotica, anti-conceptie pil etc.

Lees meer >

homeopathie
Kamille

Letterlijk voor ‘ontgifting’ en is in onze westerse cultuur een vereiste om andere behandeling beter te laten werken.  Er wordt gebruikt gemaakt van orthomoleculaire therapie, phytotherapie, tautopathie (zoals CEASE therapie) en voeding.

Lees meer >

CEASE

Therapie wordt onder andere ingezet in de behandeling van ASS (Autisch Spectrum Syndroom), ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) en ADD (Attention Deficit Disorder) – maar de inzet is veel breder dan alleen maar deze beelden. Tal van medicijn-bijwerkingen en ziektes kunnen met deze methodiek behandeld worden.

Lees meer >

Orto Moleculaire Therapie

Een gericht (voedings)advies, of het voorschrijven van vitamines, mineralen of andere voedingssupplementen is een onderdeel van onze behandeling.

Lees meer >

Epigenetica

Is letterlijk het onderzoek naar de reversibele invloed van omgevingsfactoren op de invloed van onze genen. Epigenetica is feitelijk het logische vervolg op de Ortho Moleculaire geneeskunde.

Lees meer >

dna
Hip Xray

Reguliere Therapie

Wordt binnen de Integrale Geneeskunde toegepast (en doorverwezen) daar waar nodig. Bijvoorbeeld in acute situaties of in een begeleidingstraject van een regulier specialistische behandeling.

Lees meer >

Voedingsadvies

Wordt altijd gegeven als onderdeel van het behandelplan. De ervaring heeft geleerd dat uiterst strenge dieten normaal gezien niet vol te houden zijn. Althans niet door in een keer een vergaand pakket met beperkingen in te zetten. Er wordt rekening gehouden met levensomstandigheden en eventuele beperkingen.

Lees meer >

Niet Toxische Tumor Therapie

Ook wel biologische kankertherapie genoemd, is de behandeling van kanker met middelen en methodes, die de eigen afweer van de patiënt moeten versterken.

Lees meer >

voedings advies
neurale therapie

Neuraaltherapie

Is een behandelwijze die erop gericht is via het vegetatieve of onwillekeurige zenuwstelsel de regulatie in het lichaam te herstellen en blokkades op te heffen. Dit gebeurt met injecties met procaïne of een ander kortwerkend plaatselijk verdovend middel.

Lees meer >

Coaching

Komt in aanmerking als het zwaartepunt van de klachten op emotioneel/mental gebied liggen en de hulpvraag ondersteund kan worden door een begeleiding met de juiste vragen en inspiratie.